"Parasta Liikkuvassa koulussa ovat yhteistyöverkosto ja toiminnan aikana syntyneet paikalliset ja valtakunnalliset kontaktit"
Liikkuva koulu -verkoston toimija

Yksi Liikkuvan koulun perusajatuksista on voimien yhdistäminen. Kaikkea ei kannata tehdä yksin vaan miettiä, millaisista yhteistyökumppaneista koulusi tai kuntasi verkosto koostuu tai voisi koostua.

Jokainen koulu ja kunta toteuttaa liikkuvampaa koulupäivää omalla tavallaan. Kokemusten jakaminen, vertaistuki ja ideoiden ”parastaminen” ovat tärkeitä tekijöitä oman koulun tai kunnan toimintaa kehittäessä. Yhdessä kehittäminen onnistuu parhaiten sellaisissa avoimissa yhteisöissä, joissa toimijat ovat vapaita tekemään päätöksiä ja valitsemaan omat toimintatapansa ja joissa kehittämistyön jatkuvuus ja onnistuminen perustuu luottamukseen toimijoiden välillä. Kenen kanssa Sinä toivoisit, että yhteistyö Liikkuvan koulu osalta tiivistyy?

Liikkuvien koulujen verkosto

Liikkuva koulu -toimintaa on jo Suomen jokaisessa maakunnassa. Kysy lisätietoja ja hae vinkkejä lähialueesi jo toimivista Liikkuvista kouluista! Oman alueesi kouluja voit etsiä kouluhakemistosta.

Aluehallintovirastot yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen kanssa järjestävät Liikkuville kouluille ja toiminnasta kiinnostuneille alueellisia Liikkuva koulu -seminaareja. Tilaisuuksissa on mahdollisuus myös tavata oman alueen liikkuvien koulujen edustajia. Liikkuva koulu -ohjelma järjestää kerran vuodessa valtakunnallisen Liikkuva koulu -seminaarin.

Liikkuvien koulujen kuntaverkosto

Monen kunnan Liikkuva koulu -toiminnan vahvuutena on verkostomainen työskentely. Uusien koulujen mukaan lähtemistä ja jo mukana olevien koulujen toiminnan kehittämistä tukee vahvasti koulujen keskinäinen vuorovaikutus. Se tuo kunnan näkökulmasta toiminnalle myös synergiaetuja. Verkostoituneet koulut tukevat toisiaan ja pitävät yllä Liikkuva koulu -prosessia kunnassa.

Keskeistä on, että kunnan eri sektorit saadaan löytämään oma näkökulmansa ja kunnassa on yhteinen koordinaatio, joka yhdistää eri toimijoiden toimenpiteitä Liikkuvan koulun tavoitteiden suunnasta.

Liikkuva koulu -ohjelma koordinoi valtakunnallista Liikkuva koulu -koordinaattoreiden verkostoa. Lisätietoa verkostosta saat Antti Blomilta tai Kirsi Naukkariselta.

CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 80 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png avi mov mp3.
CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.