Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -ohjelmat palkitsivat kuusi Liikuttavaa kollegaa. Palkinnot jaettiin Liikkuen läpi elämän -seminaarissa Turun Logomossa 3.5.2022. Vinkkejä liikuttavista kollegoista kerättiin keväällä ohjelmien verkkosivuilla ja niitä tuli yli 120. Näiden vinkkien ja laadittujen kriteerien perusteella ohjelmat valitsivat kuusi palkittavaa.

Liikuttaja ja muiden innostaja Jukka Sinnemäki

Liikkuvan koulun Liikuttaja ja muiden innostaja -palkinto jaettiin luokanopettaja Jukka Sinnemäelle Jyväskylän kristillisestä koulusta. Liikuttaja ja muiden innostaja -palkinto haluttiin antaa henkilölle, joka on kannustanut ja innostanut esimerkillään sekä lapsia ja nuoria että aikuisia liikkumaan ja liikuttamaan muita.

Sinnemäki kertoo palkinnon tuntuvan hienolta kunnianosoitukselta. Hän haluaa kuitenkin kiittää ennen kaikkea oppilaitaan, kollegojaan ja kouluyhteisöä.

– Oppilaat ovat itse olleet vahvasti mukana rakentamassa liikunnallisia mahdollisuuksia. Tämä ei ole suinkaan mennyt niin, että olisin itse saanut jonkin kuningasidean ja toteuttanut sen, vaan pääasiassa olen saanut toteuttaa oppilaiden ideoita, Sinnemäki iloitsee.

Sinnemäki korostaakin oppilaiden omistajuutta; koulu ja sen luokkatilat on suunniteltu yhdessä oppilaiden kanssa ja heidän toiveitaan kuunnellen. Oppilaat on haluttu saada tuntemaan, että heitä on kuultu ja nähty sekä heidän ideansa on otettu tosissaan.

Mahdollistaja ja positiivinen taustavoima Kati Grekula

Liikkuvan koulun Mahdollistaja ja positiivinen taustavoima -palkinnon sai Oulun kaupungin liikuntakoordinaattori Kati Grekula. Palkinto haluttiin jakaa henkilölle, joka on luonut omalla työllään mahdollisuuksia lasten ja nuorten liikkumiseen sekä koulujen ja oppilaitosten työhön.

Grekula nostaa työnsä suurimmaksi onnistumiseksi monialaisen yhteistyön. Kaikkea ei tarvitse osata itse, kun ympäriltä löytyy eri alojen osaavia ammattilaisia.

– Tämä palkinto on loistava muistutus siitä, kuinka tärkeää on tehdä laajaa yhteistyötä eri kaupungin sektoreiden, koulujen, oppilaitosten sekä seurojen kanssa. Meillä on hieno kollegojen, innokkaiden opettajien, aktiivisien rehtoreiden ja osallistuvien oppilaiden muodostama verkosto, Grekula hymyilee.

Grekula kehuu esimerkiksi kasiluokkalaisia, jotka ovat ennakkoluulottomasti osallistuneet #BeActive-liikuntapäiville. Kasiluokkalaiset ovat liikuntapäivillä uskaltaneet heittäytyä, hullutella ja liikkua oman luokkansa kanssa hauskaa pitäen.

Lisää Liikuttavien kollegoiden palkitsemisesta sekä eri ohjelmien palkituista kollegoista voit lukea ajankohtaisjutustamme

Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.