Terve koululainen -materiaalit

Terve koululainen -animaatiot

Kuusi lyhyttä ja vauhdikasta animaatiotietoiskua koululaisen terveyden keskeisistä teemoista. Terve koululainen -hankkeen amimaatiovideot käsittelevät seuraavia terveyden ja hyvinvoinnin teemoja: istuminen, liikkuminen, ravinto, uni ja lepo, liikuntaturvallisuus sekä verryttelyt.

Pariminuuttiset animaatiovideot soveltuvat erityisesti 5.-9.-luokkalaisten terveystiedon opetukseen, aamunavauksiin, teemapäiviin ja vanhempainiltoihin.

Löydät maksuttomat animaatiot tervekoululainen.fi-verkkosivuilta ja Youtubesta nimellä Terve koululainen -animaatiot.

Terve urheilija -videot

Lyhyet opetusvideot alkuverryttelystä, ravitsemuksesta ja liikuntavammojen ensiavusta sekä paljon verryttelyihin sopivia harjoitteita. Videot kootusti Terveurheilija-kanavalla YouTubessa, yksittäin hankkeen verkkosivuilla.

Terve koululainen -kalvosarjat

Terve koululainen -hankkeen opetuskalvosarjat mm. fyysisestä aktiivisuudesta, istumisesta, ravinnosta, juomista ja levosta oppitunneille ja vanhempainiltoihin.

Kalvosarjat ovat vapaasti ladattavissa Terve koululainen -hankkeen verkkosivuilla.

Terve koululainen -tehtäviä liikunnasta, ravinnosta ja levosta

Terve koululainen -hanke on tuottanut yli 70 tehtävää terveellisen ja turvallisen liikunnan osa-alueista (mm. fyysinen aktiivisuus, liikuntataidot, ravinto, uni ja lepo). Tehtävistä löytyy mm. ryhmätöitä, kotitehtäviä, arvionti- ja seurantalomakkeita. Lähes kaikki tehtävät ovat täytettävissä ja tallennettavissa myös sähköisinä pdf-tiedostoina, jolloin valmiit tehtävät voidaan palauttaa esim. koulun oppimisalustalle.

Vauhti virkistää -kortti

Täytettävä Vauhti virkistää -kortti tukee koululaisen nykyisten liikuntatottumusten arviointia. Se tarjoaa työkalun liikunnan ja ruutuajan määrän seurantaan ja auttaa suunnittelemaan tarvittavia muutoksia liikkumisen lisäämiseksi ja ruudun ääressä vietetyn ajan vähentämiseksi.
Kortti sopii erityisesti kouluterveydenhuollon antamaan liikuntaneuvontaan. Kortin rinnalle on saatavilla myös juliste fyysisen aktiivisuuden suosituksesta lapsille ja nuorille. 

Kortti on saatavilla maksuttomasti täällä

Julisteisiin voi tutustua täällä.

Feet energy -materiaali

Feet Energy -videota ja lehtisiä voi käyttää kouluissa liikkumisen edistämiseen mm. liikuntatunneilla ja terveystiedon tunneilla sekä vanhempainilloissa. Video, tehtävävihko, infolehtinen ja luokkajuliste on suunniteltu Kasit liikkeelle -tutkimuksessa erityisesti yläkoulujen käyttöön, ja materiaaleja voi ladata ja tulostaa maksuttomasti Terve koululainen -sivustolta.

Lisätietoja:

Raija Oksanen
Terve koululainen -hanke
UKK-instituutti
tervekoululainen.fi
raija.oksanen(a)uta.fi
050 3645875

CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 80 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png avi mov mp3.
CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.