Tehdään hyvää muille -päivä

Heinolan Jyrängön koulun Tehdään hyvää muille -päivän ideana on tuottaa hyvää mieltä lähialueen ihmisille. Opettajat ovat ideoineet yhdessä oppilaiden kanssa erilaisia kohteita ja toimintamalleja, joilla hyvää mieltä voidaan tuottaa. 

Vuosien varrella hyvää mieltä on jaettu hyvin erilaisin tavoin, muun muassa jakamalla kortteja ja tervehdyksiä eri puolilla kaupunkia, pelailemalla ikäihmisten kanssa lautapelejä, leikittämällä päiväkotien lapsia, kirjoittamalla kirjeitä vanhainkoteihin, poimimalla marjoja erilaisiin kohteisiin, leipomalla ja pitämällä ilmaiskahvilaa – vain mielikuvitus on rajana!

Toimintapäivä on luonut kohtaamisia, joihin oppilaat eivät normaaliarjessa välttämättä törmäisi. Esimerkiksi vanhainkodeissa laulaminen on saattanut tuottaa ikäihmisessä reaktion, joka on koskettanut oppilasta kovin. Päiväkodeissa tai toisissa kouluissa pidetyissä leikki- ja liikuntahetkissä moni oppilas on saanut positiivisia kokemuksia ohjaustilanteissa ja yllättävät persoonat ovat nousseet merkittävään rooliin toiminnan onnistumisen kannalta. Arjen piristykseksi työpaikoille jaetut, oppilaiden itse leipomat leivonnaiset, ovat harjoittaneet toisen ihmisen kohtaamisen taitoja, kun oppilaat ovat käyneet viemässä tervehdyksiään ympäri kaupunkia. 

Yhteistyökumppaneiden löytäminen eri toimintaympäristöistä on ollut erittäin sujuvaa ja Tehdään hyvää muille -päivän idea on saanut äärimmäisen hyvän vastaanoton eri tahojen osalta. Palaute toimintapäivästä on ollut niin oppilaiden kuin toiminnan kohteidenkin osalta todella positiivista. 

 

Lisätietoa:

Jyrängön koulun apulaisjohtaja
Anna-Reeta Oksanen
anna-reeta.oksanen ( a ) edu.heinola.fi
044 769 4323

CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 80 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png avi mov mp3.
CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.