Skuuteista iloa välitunteihin

Ylöjärven Vahannan koulussa kokeiltiin skuuttivälitunteja oppilaiden toiveesta. Nyt idea on laajentunut myös muihin teemavälitunteihin, joille oppilaat tuovat mukanaan omat liikuntavälineensä välitunnin teeman mukaan.

Ylöjärvellä Vahannan koulussa oppilaat saivat idean uudenlaisesta välituntitoiminnasta, skuuttivälkistä. Skuuttivälitunneille oppilaat saavat tuoda kotoaan omat skuutit, eli temppupotkulaudat, ja liikkua niiden kanssa valvotussa ympäristössä. Koululla on käytössään iso asfalttipiha, jossa skuuteilla ajelu ja temppuilu onnistuu helposti. Skuuttivälkistä tiedotetaan oppilaille etukäteen, jotta he tietävät tuoda temppupotkulaudat mukanaan kouluun.

– Meillä on varsin liikkuva koulu, kun esimerkiksi luontoympäristöä löytyy koulun ympäriltä runsaasti. Paljon ideoita erilaiseen liikkuvaan toimintaan tulee myös oppilailta, kertoo koulun opettaja Minna Simonen.

Uusimpana kokeiluna Vahannan koulussa on kokeiltu pyöräily- ja keulimisvälkkiä, joilla oppilaat saavat turvallisessa ja valvotussa ympäristössä kokeilla pyörällä keulimista. Simosen mukaan oppilaat tekisivät sitä joka tapauksessa, joten valvotulla koulun pihalla keulimisen kokeilu on turvallisempaa. Idea tähänkin välituntiin on lähtenyt oppilailta.

– Olemme kokeilleet myös esimerkiksi frisbeevälkkiä, joita varten oppilaat tuovat kotoaan mukanaan frisbeet. Näistäkin välkistä sovitaan ja tiedotetaan etukäteen, jotta oppilaat osaavat pakata frisbeet mukaan, Simonen kertoo.

Opettaja
Minna Simonen
minna.simonen(at)ylojarvi.fi

Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.