Pedagogiset pihapelit siirtävät tutut pelit ulkoilmaan

Pelillisyys toiminnallisena opetusmenetelmänä innostaa lapsia oppimaan uutta ja lisää lasten monipuolista liikkumista. Pedagogisissa pihapeleissä korostuvat ryhmätyötaidot, yhdessä toimiminen ja osallisuus.

Pedagogiset pihapelit -opas kokoaa yhteen pihapelejä, jotka ovat saaneet ideansa monille lapsille tutuista klassikkopeleistä. Koska pelit pohjautuvat tuttuihin peleihin, on muokattu peli-idea helppoa omaksua. Oppaassa on pedagoginen pihapeliversio esimerkiksi Afrikan tähdelle, bingolle, ristinollalle, Kimblelle ja muistipelille.

Pedagogisista pihapeleistä koottuun oppaaseen pääset alla olevasta linkistä. Pelejä voi suoraan kokeilla sellaisenaan, tai jatkojalostaa niitä omalle aiheelle ja kohderyhmälle sopivaksi.  

Pedagogiset pihapelit Suomen Ladun sivuilla (pdf)

Pedagogiset pihapelit -opas on saanut alkunsa Suomen Ladun perheliikunnan hankkeesta, jossa tutuista lautapeleistä julkaistiin pihapeliversioita. Suomen Ulko-opet ry:n Virpi Jussila ja Ulla Myllyniemi jatkoivat hankkeen työtä ja kehittivät oppaaseen pedagogisen pihapeliversion muutamasta muustakin pelistä.

Ulko-opet ry
ulkoopet(a)gmail.com

CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 80 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png avi mov mp3.
CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.