Mappa.fi-materiaalipankki

MAPPA.fi on kattava ulkona oppimisen, ympäristökasvatuksen ja kestävän elämäntavan materiaalipankki. Palvelussa on yli tuhat materiaalia, joita voi hakea hakutoiminnolla esimerkiksi hakusanan, käyttötarkoituksen ja kohderyhmän mukaan.

Peruskouluun sopivat materiaalit on jaettu vuosiluokille 1–2, 3–6 ja 7–9. Materiaaleja voi myös selata aihepiireittäin. Aihepiirejä ovat kestävä kehitys, luonto ja ympäristö sekä oppiaineet.

Materiaaleja on pakattu myös valmiisiin teemareppuihin, joihin on koottu yksittäiseen aiheeseen liittyviä materiaaleja tietylle kohderyhmälle. Teemareppuja löytyy jo muun muassa monista ulkona oppimisen menetelmistä, pölyttäjistä, maaperästä, Itämerestä, ilmastokasvatuksesta sekä erilaisista teemapäivistä, joista ajankohtaisimpana Suomen luonnon päivä elokuussa. Rekisteröitymällä käyttäjäksi voit koota omia teemareppuja ja suunnitella monialaisia oppimiskokonaisuuksia MOK-työkalun avulla.

Materiaalien sisällöstä vastaavat niiden julkaisijat, ja kukin käyttäjä arvioi itse materiaalin sopivuuden kulloiseenkin käyttötarkoitukseen. Palvelu perustuu materiaalien kuvailutietojen tallentamiseen MAPPA-tietokantaan, jolloin itse materiaali pysyy edelleen julkaisijatahon omalla palvelimella. MAPPAa ylläpitää Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry.

mappa.fi

Lisätietoa:

Maija Ihantola 
maija.ihantola (a) luontokoulut.fi
mappa.fi

CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 80 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png avi mov mp3.
CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.