Loikkaa ulkoluokkaan -materiaali

Ulkona opettamisen aloittaminen on nyt helpompaa kuin koskaan! #ULKOLUOKKA-hankkeessa on tehty tuhti varustepaketti opettajalle ulkona opettamiseen. Opettajan opas on 100-sivuinen kirja, josta löytyy tietoa turvallisuusasioista tuntisuunnitelmiin. Tutut #ULKOLUOKKA-lajikortit ovat saaneet rinnalleen leikkikortit, joiden avulla ulos voi lähteä ilman suurempia valmisteluja.

Loikkaa ulkoluokkaan -opas ulkona opettamiseen, Aulikki Laine, Meri Elonheimo, Anna Kettunen (toim.)

“Loikkaa ulkoluokkaan” on opas opettajalle, joka tahtoo opettaa ulkona. Se toimii alkusysäyksenä ulkoluokkailusta kiinnostuneille ja vahvistuksena säännöllisesti ulkona opettaville. Julkaisun kirjoittamiseen on osallistunut huikea joukko ulkona opettavia opettajia, alan tutkijoita, kouluttajia ja ulkona oppimista tukevia tahoja.
Leikkikorteissa on 32 opettavaista leikkiä
ulko-opetukseen.

#ULKOLUOKKA-leikkikorteissa on 32 opettavaista leikkiä ulko-opetukseen. Leikit on valittu niin, että materiaaliksi tarvitsee vain #ULKOLUOKKA-lajikortit.

#ULKOLUOKKA-lajikortit on maastokäyttöön suunniteltu kokoelma Suomen yleisimpiä kasveja ja eläimiä Milja Laineen ja Laila Nevakiven kuvittamina upeina maalauksina. Monet lajeista ovat tuttuja ja huomaamattomasti korttiin merkityt lajinimet auttavat tarkistamaan tuntemattomat.

Ulkona oppiminen innostaa. Loikkaa sinäkin ulkoluokkaan!

Julkaisut ovat kolmivuotisen #ULKOLUOKKA – liikuntaa ja oppimista lähiluonnossa -hankkeen lopputuotos. Hankkeessa oli mukana yli 100 opettajaa 50 koulusta 10 paikkakunnalta eri puolilta Suomea. Ulkoluokka-ryhmä jatkaa toimintaansa. Voit seurata sitä Facebookissa ja Instagramissa.

Lisätietoja

Suomen ympäristöopisto SYKLI
Aulikki Laine
aulikki.laine (a) sykli.fi
050 352 6417

ulkoluokka.fi

CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 80 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png avi mov mp3.
CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.