Liikuntavälineet kiertoon Kouvolassa

Kouvolan liikuntapalvelut ovat ottaneet käyttöön kaupungin neljältä jäähallilta löytyvät Sporttitori-kierrätyspisteet. Kierrätyspisteelle voi tuoda kaikenlaisia liikuntavälineitä, jotka ovat jääneet tarpeettomiksi. Vastavuoroisesti kierrätyspisteestä voi napata itselleen tarpeellisia liikuntavälineitä.

Kouvolan Sporttitori-kierrätyspisteet syntyivät tarpeesta luoda helposti saavutettavissa olevia kierrätyspaikkoja liikuntavälineille. Monille on kertynyt kaappeihin ja varastoon välineitä, jotka eivät syystä tai toisesta enää päädy käyttöön. Vastaavasti moni kipuilee liikuntavälineiden ostamisen kanssa, sillä varsinkin kasvavassa iässä olevien lasten välinehankintoihin voi kulua paljonkin rahaa.

- Kouvolan kaupunki haluaa osaltaan helpottaa välineiden kierrättämistä. Sporttitorit ovat herättäneet kiinnostusta ja toivottavasti liikuntavälineet pääsevät taas jatkossa käyttöön, kertoo Kouvolan kaupungin liikunnanohjaaja Johanna Immonen.

Käytettyjen varusteiden kierrätys säästää ympäristöä ja edullisesti hankittavat kierrätysvarusteet madaltavat liikuntaharrastusten kustannuksia. Kierrättäminen on nykypäivää ja yhä enemmän sitä näkee myös liikunnassa ja urheilussa. Kyse ei ole vain liikkujien varallisuudesta, vaan ylipäänsä siitä, että kaikkea ei tarvitse ostaa uutena.

- Kouluillakin voisi miettiä, laitettaisiinko Sporttitori pystyyn ja esimerkiksi syyslukukauden alussa tavarat kiertoon. Siinä voisi moni saada oppilas tulevalle talvelle sopivat sukset tai luistimet, vinkkaa Immonen.

Lisätietoa:

Kouvolan kaupunki
liikunnanohjaaja Johanna Immonen
johanna.immonen (a) kouvola.fi
020 615 7551

CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 80 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png avi mov mp3.
CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.