Liikunnallisten joulukalentereiden avulla liikettä joulukuuhun

Liikunnallinen joulukalenteri saa oppilaisiin joulukuussa liikettä ja piristää joulunodotusta. Joulukalenteri on myös hyvä keino aloittaa jokainen aamu tai oppitunti liikunnallisella hetkellä. Alle on koottu valmiita liikunnallisia joulukalentereita, mutta sellaisen voi halutessaan tehdä myös itse.

Yläkouluun ja alakoulun 3.–6.-luokkalaisille

• Liikkuvan koulun Instagram-tilillä (@liikkuvakoulu) julkaistaan joulukuun ajan joka päivä vinkki oppituntien toiminnallistamiseen tai omaan hyvinvointiin liittyen.
  • Vahvikkeen joulukalenteri sisältää kehoa lempeästi liikuttavia liikkeitä, joita tehdään pienen tarinan saattelemana.
  • Smart Moves ja TEKO-hanke ovat tehneet vuosittain toiminnallisen joulukalenterin. Vuoden 2020 kalenterin lisäksi löydät myös aiempien vuosien kalenterit Smart Movesin verkkosivuilta.
  • Rörelsejulkalender Här kommer 20 lekar att använda i skolan i väntan på julen!
  • Kroppen på toppen joulukalentereita Materiaalit ovat tanskaksi: jos kieli ei taivu, niin kuvilla pääsee pitkälle.
  • Koululiikuntaliitto julkaisee Sankarit-joulukalenterin 1.12. alkaen somekanavissaan. Kalenterin jokaisesta luukusta saat käyttövalmista materiaalia toiminnallisuuden lisäämiseen eri oppiaineissa. Kalenterissa on muun muassa monipuolisia tehtäviä ja hauskoja pelejä matalan kynnyksen liikunnan lisäämiseen ja välituntitoimintaan. Ota siis Koululiikuntaliiton Instagram- ja Facebook-tilit seurantaan.

Nuoremmille

Perheille

Muuta materiaalia inspiraatioksi

• Inspiroidu Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n jutusta, jossa kerrotaan, miten Friitalan koulussa Ulvilassa toteutettiin liikunnallinen joulukalenteri pari vuotta sitten.
  • Oulussa koostettu toiminnallisen opetuksen materiaali sisältää paljon toiminnallisia tehtäviä. Haasta itsesi kokeilemaan joulukuun ajan uutta toiminnallista tehtävää! Materiaalissa on sekä yleisiä ideoita liikkeen lisäämiseksi että oppiainekohtaisia tehtäviä.
  • 15 liikuntatehtävää oppitunneille: hyödynnä näitä vinkkejä itse tehdyssä liikuntakalenterissa.
  • Ristiinan yhtenäiskoulussa koostetulla Youtube-videolla on nähtävillä pätkiä toiminnallisen joulukalenterin toteutuksesta heidän koulussaan muutaman vuoden takaa.

Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.