Liikunnallisten joulukalentereiden avulla liikettä joulukuuhun

Liikunnallinen joulukalenteri saa oppilaisiin joulukuussa liikettä ja piristää joulunodotusta. Joulukalenteri on myös hyvä keino aloittaa jokainen aamu tai oppitunti liikunnallisella hetkellä. Alle on koottu valmiita liikunnallisia joulukalentereita, mutta sellaisen voi halutessaan tehdä myös itse.

Yläkouluun ja alakoulun 3.–6.-luokkalaisille

Nuoremmille

Perheille

• Neuvokas perhe julkaisee tänä vuonna joulukalenteria Facebook-sivuillaan. Jouluisten tekemisvinkkien lisäksi kalenterissa jaetaan vinkkejä syömiseen, liikkumiseen, lepoon, perhearkeen ja kehotyytyväisyyteen liittyen.

Muuta materiaalia inspiraatioksi

• TOP-vinkit soveltuvat jokaiseen oppiaineeseen: hyödynnä näitä vinkkejä, jos kokoat liikunnallisen joulukalenterin itse.
  • Oulussa koostettu toiminnallisen opetuksen materiaali sisältää paljon toiminnallisia tehtäviä. Haasta itsesi kokeilemaan joulukuun ajan uutta toiminnallista tehtävää! Materiaalissa on sekä yleisiä ideoita liikkeen lisäämiseksi että oppiainekohtaisia tehtäviä.
  • 15 liikuntatehtävää oppitunneille: hyödynnä näitä vinkkejä itse tehdyssä liikuntakalenterissa.
  • Ristiinan yhtenäiskoulussa koostetulla Youtube-videolla on nähtävillä pätkiä toiminnallisen joulukalenterin toteutuksesta heidän koulussaan muutaman vuoden takaa.
  • Fiksusti kouluun -ohjelman somekanavissa aukeaa joka päivä uusi luukku aktiivisten ja kestävien koulumatkojen edistämiseen. Katso ohjelman Facebook-tililtä tai Instagramista.

Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.