Harrastemessut inspiroivat uusien lajien pariin

Lappeenrannan kaupunki ja Saimaan ammattikorkeakoulun markkinointiosuuskunta Hype järjestivät Lappeenrannassa alkutalvella 2020 harrastemessut, joiden tarkoituksena oli esitellä seudun harrastusmahdollisuuksia. Onnistuneesta koko perheen tapahtumasta toivotaan jatkuvaa toteutumismallia.

Idea messuista syntyi, kun Lappeenrannassa pohdittiin tapaa, jolla saataisiin saman katon alle erilaisia harrastetoimijoita.

– Halusimme tarjota niin lapsille, nuorille, työikäisille, perheille kuin senioreille uusia virikkeitä harrastamiseen.  Lappeenrannan urheilutalon peruskorjaus valmistui vielä sopivasti, joten kuntalaiset pääsivät samalla tutustumaan uusittuihin tiloihin, kertovat liikunnanohjaaja Marko Siltamies ja tapahtuman koordinaattori Anu Koistinen.

Messuihin sisältyi eri seurojen, yritysten ja harrastustoimijoiden ständejä ja esityksiä. Lisäksi messukävijät pääsivät myös konkreettisesti kokeilemaan joitakin lajeja. Päivän vetonaulana oli Sami Jauhojärvi, joka toimi juontajana. Messut kestivät klo 12–19, jolloin perheillä ja koululaisilla oli mahdollisuus tulla messuille myös työ-/koulupäivän jälkeen.

– Palaute messuista oli positiivista, ja kokonaisuutena messut onnistuivat erinomaisesti. Messupäivä oli hieno tilaisuus etenkin kuntalaisille tulla tutustumaan ja hakemaan uusia ideoita harrastuksiinsa, ja toki myös seuroille uusien harrastajien hankkimiseen, Siltamies ja Koistinen iloitsevat.

Tapahtuma on tarkoitus järjestää tulevaisuudessa uudestaan.

– Mikäli saamme tästä toistuvan tapahtuman, sekä palveluntarjoajat että kuntalaiset tulevat tietoisemmiksi messujen järjestämisestä, ja saamme kävijöitä varmasti yhä enemmän. Vallitseva koronatilanne aiheuttaa luonnollisesti haasteita messujen järjestämiselle lähitulevaisuudessa, Siltamies ja Koskinen pohtivat.

Liikunnanohjaaja Marko Siltamies

marko.siltamies@lappeenranta.fi

CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 80 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png avi mov mp3.
CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.