Fiksusti kouluun -ohjelma kannustaa aktiivisiin ja kestäviin koulumatkoihin

Aktiivisilla ja kestävillä koulumatkoilla lisätään lasten ja nuorten päivittäistä liikkumista sekä vähennetään liikenteen päästöjä. Fiksusti kouluun -ohjelma tarjoaa tietoa, ratkaisuja ja yhteistyötä kestävän koulumatkaliikkumisen edistämiseen.

Fiksusti kouluun -ohjelman nettisivuilta löytyy ajankohtaista tietoa aktiivisista koulumatkoista, kattava materiaalipankki koulumatkojen edistämiseen sekä lisätietoa ohjelmasta. Siirry Fiksusti kouluun -nettisivuille.

Pilottikuntien olosuhdekartoitukset

Syksyn 2020 aikana ohjelman pilottikunnissa on kartoitettu kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita koulujen piha-alueilla ja lähikaduilla. Jokaisesta seitsemästä pilottikunnasta on valittu kaksi koulua lähempään tarkasteluun.

Kartoituksiin osallistuivat Fiksusti kouluun -tiimin lisäksi koulujen rehtorit/opettajat ja kunnan liikennesuunnittelun ja tilapalveluiden edustajat. Yhdessä tunnistettuja kehittämiskohteita ovat:

  • Risteysalueet kävelyn ja pyöräilyn näkökulmasta
  • Saattoliikennejärjestelyt
  • Pyöräpysäköinti 

Siirry Fiksusti kouluun -ohjelman artikkeliin olosuhdekartoituksista.

 

Fiksusti kouluun -ohjelma on Likesin, valtion kestävän kehityksen yhtiön Motiva Oy:n ja Pyöräilykuntien verkoston yhteinen koulumatkaliikkumisen edistämisen ohjelma, joka toimii yhteistyössä Liikkuva koulu -ohjelman kanssa. Likes, Motiva ja Pyöräilykuntien verkosto ovat tehneet yhteistä koulumatkaliikkumisen kehittämistyötä vuodesta 2018.

Fiksusti kouluun -ohjelmaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Ohjelma tarjoaa tietoa ja neuvoja fiksumpien koulumatkojen suunnitteluun ja toteutukseen.

CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 80 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png avi mov mp3.
CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.